DİYANET: KIRMIZI IŞIKTA GEÇMEK CAİZ DEĞİL

Trafik kurallarına uymanın dini açıdan da sorumluluk olduğunu belirtilerek, “Kanundan kaçabilirsin, ama Cenab-ı Hak bunun hesabını soracak” denildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, trafik kurallarına uymanın dini açıdan da sorumluluk olduğunu ortaya koymak için konuyu gündemine alacak. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Raşit Küçük, yaptığı açıklamada, konulmuş kurallara uyulmasının, bireysel sorumluluk duygusu içinde ele alınması gerektiğini söyledi.
Konulmuş bir kurala uymadığı için birinin ölmesine neden olan kişinin, kasten adam öldürmüş gibi bir sorumluluk taşıdığını belirten Küçük, yasaklanmış, kanunların izin vermediği bir şeyi yapan kişinin kanun nazarında büyük suç işlediğini, dini açıdan da bir hayata mal olanın cezasının çok büyük olduğunu ifade etti.
Bir kuralın ihlali sonucu bir kişinin hayatı sona eriyor veya yaralanıyorsa, bunun vebalinin ne kadar büyük olduğunun insanlara anlatılması gerektiğini belirten Küçük, şunları kaydetti:
“Bu anlamda çeşitli konularda, trafik kuralları, uyuşturucu kullanmak gibi konularda Emniyet Genel Müdürlüğü ile Din İşleri Yüksek Kurulu üyelerini biraraya getirip, bu konuları konuşacağız. İnsanımızı bu yönde eğitip, mesela kırmızı ışıkta geçmenin asla caiz olmadığını, bunu yaptığında bir kişinin hayatına mal olmuşsa, bu insanın aslında ömür boyu bunun vebalinden kurtulamayacağını ve aynı zamanda çok büyük bir ceza alması gerektiğini anlatırız, bizim yapacağımız bu.”
Türkiye'de trafik kurallarına uyulmamasından kaynaklanan çok büyük kazalar olduğuna işaret eden Küçük, şöyle konuştu:
“İlgili kurumların bize verdiği bilgiye göre, Türkiye'de ölümlü trafik kazalarının yüzde 90'ı kurallara uymamaktan kaynaklanıyor. Dolayısıyla devletin kurumlarının ve bu kurumlar arasında yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din İşleri Yüksek Kurulunun da bu yönde söyleyecek sözü olabilir. Biz bunu kurulda görüşmeyi o bakımdan arzu ettik.”
İnsanlara trafik kurallarına uymanın ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu anlatmak konusunda dini kurumların da çok büyük sorumluluğu olduğunu vurgulayan Küçük, “Camilerdeki vaiz, hatip, din görevlisi, imam, bu konulara ne kadar çok temas ederse kuralsızlıklar o kadar çok önlenmiş olur” dedi.
“Kanundan kaçabilirsin, ama Cenab-ı Hak bunun hesabını soracak”
“Cana, mala mal olan, insanların hayatını karartan şeylerin dinen affedilmez kusurlar olduğunu söylemek rahatlıkla mümkün. Bu trafik kuralı da olsa, dinin yasak, haram kıldığı bir şeyi kullanmak da olsa böyle” diyen Küçük, şöyle devam etti:
“Mesela bir kişi, aklını ve idrakini izale eden içki, uyuşturucu kullandıktan sonra araba sürüyor. Bu, bile bile hayata kast etmek gibidir. Dinin bunu makul görmesi mümkün değildir, zaten kanunlar da bunu makul görmüyor. Dolayısıyla dinin koyduğu kuralların şöyle bir arka planı var; insanları bu açıdan eğitmemiz çok önemli. Yani kanunlar bunun cezasını dünyada tayin ediyor, veriyor. Din ise tüm insanlara varlığı sabit olan iki alemi hesaba katan bir anlayışı öğretiyor. Dünyada da sorumluluğun var, ahirette de. Burada, kanundan kaçabilirsin, ama orada Cenab-ı Hak bunun hesabını sana soracak. İnsanlara bu arka planı, Allah'ın huzurunda hesap sorma düşüncesini inancı gereği kabul ettirebilirsek, bunu çok işlersek, bu insanlar umulur ki 'Kanundan kaçarım ama Allah'tan kaçamam' duygusuna sahip olur da belki çok daha disiplinli olurlar.
Meşru olarak konulan ve insan hayatıyla alakalı, insanın, bireyin ve toplumun huzurunu sağlayıcı kurallara uyulmasını din de zaruri görür. Buna vacip, farz dememiz gerekmiyor. Trafik kuralları da buna dahildir.”
Vahşi Doğada Ölüm Kalım SavaşıVahşi doğada kural tanımaz avcısı olarak gösterilen aslanlar bu kez gözüne suaygırını kestirdiler.
Bakanlık'tan 'A-ferin'e Yakın TakipSağlık Bakanlığı, uyuşturucu özellik taşıyan ''kodein'' maddesi içeren ''Aferin 30 Kapsül'' isimli ilacı yakın takibe aldı.
Akbabanın Elinden KaçamadıAkbabaların vahşi avı kare kare objektiflere böyle yansıdı. İşte akbabaların vahşi avı....
Tam Zamanında Çekilen FotoğraflarBu fotoğrafların zamanlaması o kadar harika ki. Gördüklerinize şaşıracaksınız...
Fener'in Renkli TV'de İlk KupasıFenerbahçe bundan önceki Türkiye Kupası'nı ise 1983 yılında kaldırmıştı. Dolayısıyla, Sarı-Lacivertli ekip ilk kez renkli televizyon yayınında kupayı kaldırdı.
Her Kare Başka Bir HayatDünyanın dört bir yanından fotoğrafçıların 'International Color Awards' yarışması için gönderdiği insan fotoğrafları bambaşka dünyaların kapılarını aralıyor.
Adıyaman Üniversitesi Bahar Şenlikleri BaşladıAdıyaman Üniversitesi'nin 5. Bahar Şenlikleri başladı. Şenlikler kapsamında Yazar Nihat Dağlı, 'Hayata Edebiyatla Bakmak' başlıklı söyleşi gerçekleştirdi.
Anne Köpeğin Yürek Burkan BekleyişiArtvin’de ölen yavrusunun başından 72 saattir ayrılmayan ve yalayarak uyandırmaya çalışan köpeğin görüntüsü yürek burktu.
- İşte La Liga'nın En Değerli 11'i
- Bu Ürünlerin Reklamının Durdurulması İstendi
- Başbakan'ın Yoğun Görüşme Trafiği
- Kupa Borsada Kazandırmadı
- Meksika'dan İthal Edilen 5 Bin Dana Limanda Bekliyor
- Akhisar Belediyespor Kupasına Kavuştu
- İçişleri Bakanı'ndan Şok Suriye Açıklaması
- Tuzluca'nın Ak Partili Belediye Başkanı Tutuklandı
- Yıldırım'dan Siyasi İddialara Cevap
- Tutuklama Kararlarına Yeni Düzenleme
- YÖK'ten Uzaylı Prof.'a Soruşturma
- Bağış: Sanatta 'Devlet Baba' Anlayışından Kurtulmalıyız
- Trabzon'da Öğrenciler Yağmur Altında Kaldı
- Kovan Yüklü Kamyon Devrildi Arılar Karayolunu İstila Etti
- Öğretmen Servisi Kaza Yaptı: 6 Yaralı
- Şenlikte Alkol Alan Öğrenci Fenalaştı
- Kavşaktan Dönüş Yapan Tır'ın Yükü Yola Saçıldı
- Çanakkale'de Sağanak Yağmur
- Bayraktar: Kentsel Tasarımlara Dikkat Edeceğiz
- PFDK Olaylı Derbinin Faturasını Kesti
- 'Kayagazı' İçin Çalışmalar Başladı
- TSK'dan 'Uludere' Açıklaması
- Eczacılıkta Yeni Dönem Başlıyor
- Başörtülü Öğrencilerden Eylem
- Şanlıurfa'da Süne İle Mücadele Başladı
- Habur Sınır Kapısı’nda Irak'a Davullu Zurnalı Protesto
- Dadaşkent’te Arsa Fiyatları Tavan Yaptı
- Fenerbahçelileri Kızdıracak Karikatür
- Bekir Coşkun Hakkında Soruşturma
- First Lady Gazeteciliğe Veda Etmeyecek!
- Güzel Spiker Hangi Kanalla Anlaştı?
- Merzifon’da 23 Engelliye Araç Dağıtıldı
- "Türk’ün Türk’ten Başka Dostu Yoktur Sözü Palavra"
- G.Saray'da UEFA Kupası Yemeği
- Maçı Çekti Sonra Hayatını Kaybetti!
- 6 Ayaklı Doğan Buzağı Görenleri Şaşırttı
- Bakan Şahin: Kızları Çocuk Gelin Yapmayın
- Lugano Geri Dönüyor Ama FB'ye Değil!
- Hakkari Şemdinli'de 1 Asker Şehit Oldu!
- Fatih Terim'in Kızı Ateş Püskürdü!








