MARDİN TARİHİNİN EN BÜYÜK ORGANİZASYONU

Türkiye'de inanç turizminin merkezi konumunda olan Mardin'de kongre turizmi de gelişiyor.
Daha önce uluslararası müsabaka, toplantı ve kongrelerin gerçekleştiği Mardin, şimdi de Dünya Sulama Komisyonu ve Asya Bölgesel Su Konferansı'na ev sahipliği yapacak.
Organizasyon hakkında bilgi veren Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, şehri etkin bir şekilde tanıtmanın yanında bu tür organizasyonlarla çekim merkezi haline getirmek istediklerini söyledi. Mardin'in sanayisine, ticaretine, tarım ve hayvancılığına verdikleri önem kadar turizm yatırımlarına da öncelik verilmesi gerektiğini hatırlatan İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Çevre Komisyonu Üyesi Abdurrahim Akdağ, şunları ifade etti: "İlimizde son dönemlerde aralarında 5 yıldızlı otellerin de bulunduğu oteller bir bir açılmaya başlandı. Bu otellerin devamını getirmek ve istihdam alanlarını genişletmek için daha fazla turisti de Mardin'e çekmemiz gerekiyor. Bu anlamda turistlerin yanında kongre turizmine de öncelik vererek tarihi kentimizde daha fazla insanı konaklatmak için bizler de Ankara'da üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Bir ay önce ilimizde düzenlediğimiz Uluslararası Satranç Turnuvası'ndan sonra 2013 yılında ülkemizde yapılması planlanan Uluslararası Sulama ve Drenaj Komisyonu ile 8. Asya bölgesel Konferansının ilimizde yapılması için bakanlıklar nezdinde yaptığımız girişimler sonuç verdi. Önümüzdeki yılın ekim ayında yapılacak bu büyük organizasyon ilimizde bugüne kadar yapılmış en büyük organizasyon olacak."
Toplantının Türkiye'de en son 1970 yılında düzenlendiğini hatırlatan Akdağ, "Sadece suyun nitelikli kullanılmasını amaçlayarak 1950 yılında kurulan ve Türkiye’nin 1954 yılında üye olduğu Uluslararası Sulama ve Drenaj Komisyonunun 64. İcra Konseyi Toplantısı ve 8. Asya Bölgesel Konferansının Türkiye’de ve en önemlisi kardeşliğin, barışın ve hoşgörünün şehri Mardin’imizde yapılması planlanmıştır. AK Parti iktidarının çabası, Orman Su İşleri Bakanımızla beraber DSİ Genel Müdürlüğünün çalışmalarıyla bu toplantıyı 2013 yılının Ekim ayında Mardin’de gerçekleştireceğiz. Türkiye coğrafi konumu nedeniyle kuraklık ve taşkınları çok yaşamaktadır. Bütün bu konuların detaylı bir şekilde görüşüleceği ve çözüm noktasında önerilerin ele alınacağı 8. Asya Bölgesel Konferansına bütün üye ülkelerin katılacağı ümidi ve dünyamızı daha yaşanır bir yer haline getirme temennisi içindeyim." sözlerini kaydetti.
Küresel ısınma ve iklim değişiklerinin tesirleri her geçen gün arttığını ve dünyada ile Türkiye'de daha fazla hissedildiğini dikkat çeken Akdağ, açıklamasını şöyle bitirdi: "Küresel ısınmaya bağlı olarak değişen iklim koşulları, su ile ilgili felaketlerin sıklığını ve şiddetini artırmaktadır. Yarı kurak iklim kuşağında yer alan ülkemizin iç kısımları ortalama 250 mm yağış ile çok az yağış almaktadır. Özellikle kurak geçen yıllarda tarım ülkesi olan ülkemizde sosyoekonomik tehlikelere davetiye çıkartarak felaketlere yol açmaktadır."


Geleneksel Osmanlı Kumaş Motifleri Sergisi AçıldıBitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, "2’nci Geleneksel Osmanlı Kumaş Motifleri ve Eğitim Öğretim Materyalleri Sergisi”ni açtı.
Mevlana'nın Doğduğu Şehir İle Öldüğü Şehir Kardeş OlduBüyük İslam düşünürü Mevlana Muhammed Celaleddin-i Rumi'nin doğduğu Afganistan’ın Belh vilayeti Mezar-ı Şerif şehri ile vefat ettiği Konya arasında kardeşlik protokolü imzalandı.
Cama Şekil Veren Ustalar Eskişehir’de BuluştuEskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen 1’inci Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali, dünyanın en ünlü cam ustalarını tarihi Kurşunlu Külliyesi’nde buluşturdu.
Bahara Müzikle Merhaba DedilerBursa Kent Konseyi Müzik Çalışma Grubu ve Dünya Müzik Derneği (DMD) tarafından düzenlenen ‘Bahara Merhaba’ temalı konser, renkli görüntülere sahne oldu.
Kocaeli Kitap Fuarı'na Ziyaretçi AkınıKocaeli Kitap Fuarı dün sona erdi. Fuarı 9 günlük süre içinde 355 bin 282 kişi ziyaret ederken, geçen yıla oranla ziyaretçi sayısında 95 bin kişilik artış olduğu bildirildi.
Sinemardin Film Festivali BaşlıyorTarihi dokusu ile filmlere ilham kaynağı olan Mardin’de SineMardin Film Festivali başlıyor.
Hızırbey Türbesi Restorasyonla Yeniden CanlanacakAK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Bafra'nın Çetinkaya beldesinde bulunan Hızırbey Türbesi’ndeki restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.
'Entelköy Efeköy'e Karşı' Yarım KaldıYüksel Aksu, 'Entelköy Efeköy'e Karşı' filminin, iyi tanıtım yapılmadığı için gişede 500 bin sayısının aşılamadığını iddia etti...
- Karamehmet'e Ersöz'den 'Tuncay' Ricası
- Memur ZAMMINDA İpleri Koparan Maliyet?
- 51 No'lu DVD'nin Sır Perdesi
- 2 Ayda - 10 Kilo Verin!
- PKK Okulu Siper Aldı 6 Asker Şehit Oldu
- Memur Zammını Belirleyecek 11 İsim?
- 51 No'lu DVD'nin Sır Perdesi Aralanıyor
- Karamehmet'ten 'Tuncay Özkan' İTİRAFI
- Askerlik Kanunu SİL BAŞTAN Değişti
- Hatay Valiliği'nden 3 Şehit Açıklaması!
- Öğrenci Yurduna El Bombası
- Komisyon Demirel'e 12 Eylül'ü Soracak
- Google'dan Robert Moog'a Özel Doodle
- Grev Sebebiyle Tren Seferleri İptal!
- Bir Emekli Albay ile 16 Asker Tutuklandı
- Asker Uğurlamaya Giderken Kaza Yaptılar
- Memurlar Davul Zurna İle İş Bıraktı
- Arınç Yemen Dostları Toplantısı İçin Riyad'a Geldi
- Yerli "S&P" İçin Yol Haritası Hazır
- Sarıyer'de Trafik Kazası 4 Yaralı
- Günün En Çarpıcı Gazete Manşetleri
- Burak Yılmaz Avrupa'da 3. Sırada
- Bakan'dan 'Uludere' Tartışmasına Tepki
- Bağış'tan 'Bedelli Askerlik' Cevabı
- Valilikten 'İhmal' İddiasına Yalanlama
- Yunanistan'dan Türkiye'ye Vize Kolaylığı
- CHP'den 'Kürtçe Propaganda' Teklifi
- 6200 Tonluk Tarihi Binayı Taşıdılar
- Karakartal Finale Kanatlandı!
- İngiltere'de İlginç Avro Anketi
- Önce Bir Uğultu Duyuldu Sonra İse...
- OECD'nin Türkiye İçin Büyüme Tahmini
- Çin Malı ABD Ordusunun Kabusu Oldu
- Dünyanın En Yüksek Kulesi
- Hayvan Öldürene Hapis Cezası Geliyor
- Eurovision Heyecanı Başlıyor
- İnternetten Alışverişte Yeni Sistem
- Derenin Ortasında Mahsur Kaldı
- Sınav Öncesi Ne İle Beslenilmeli?
- İsrail'den 'İşgale Devam' Yasası








