TSK’DA ÖLÜM SEVKİYATI!

Sözde “eylemsizlik” kararını bozduğunu açıklayan terör örgütü PKK’ya karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) son derece riskli bir operasyona hazırlandığı ortaya çıktı.
Yeni Akit’in ulaştığı bir bilgiye göre TSK, terör örgütü PKK’ya karşı arazi olarak çok riskli olan bir bölgede operasyon planlıyor.
TERÖRÜN ELİNE KOZ VERİR GİBİ PLAN
Terör örgütü, Haziran 2010’dan itibaren eylemsizlik kararı almıştı. Ancak geçtiğimiz hafta sonu eylemsizliğe son verdiğini ve 1 Mart itibari ile “etkili savunma” yapacağını açıklamıştı. Terör örgütünün bu kararının, saldırı yapmayacağı ancak kendisine yönelik bir operasyon başlatılması halinde saldırı yapacağı anlamına geldiği ifade edilmişti. Terör örgütünün tam da bu açıklamasına denk gelen günlerde, terör örgütünün sivil uzantılarının eline koz verilircesine, hem de arazi olarak çok riskli olan bir bölgede operasyon planlandığı ortaya çıktı. Böyle bir operasyonun, terör örgütünün uluslararası arenadaki savunucularına, “Saldırı düzenlendiği için, kendilerini savunmuşlar” deme fırsatı sunmak anlamına gelebileceği iddia ediliyor.
NEDEN BU KADAR RİSKLİ BİR BÖLGE?
İnsansız uçaklar tarafından tespit edilen terörist gruplarına hâkim arazide müdahale yapılmazken, sınıra çok yakın bir bölgede, uzmanların çok riskli bir arazi dedikleri ve şehit verilmeden girilemeyen, güvenlik güçlerimizin elinde ayrıntılı haritası dahi bulunmayan mayınlı bir araziye, tecrübesiz erlerle müdahale etmenin amacı sorgulanıyor. Yıllardır tartışılan ve “vatani hizmet için askere gelen erlerle operasyon yapılmaması” ilke kararına aykırı olarak ve tam da sözleşmeli er düzenlemesi yapılacak olan bugünlerde düşünülen söz konusu sevkiyatın “ölüm sevkiyatı” olmasından endişe ediliyor. Akit’in ulaştığı şok bilgilere göre, sınıra çok yakın bir bölgede yapılması planlanan ‘operasyon’un zamanlama açısından olduğu gibi, askeri strateji açısından da sorgulaması yapılıyor..
PLANDA NELER VAR?
Operasyonu planlama sorumluluğu sınıra yakın bir askeri birliğe verildiği, fakat operasyon planlarının icrasının Tümen Komutanı’na arz edilip onaylanmasını müteakip Tümen Komutanı’nın emir komutasında yapılacağı kaydediliyor. Operasyona katılacak birliklerin, koruculardan da destek alacağı bildiriliyor.
İSTİHBARAT BİLGİSİ YOK
Akit’in ulaştığı bilgilere göre, üst komutanlığın ilgi emri verilmediği bildirilen operasyon için, teröristlerin o bölgeye konuşlandığına dair kati bir istihbarat bilgisinin de olmadığı ileri sürülüyor.. Ayrıca hava hücum harekâtı şeklinde yani birliklerin operasyonlara helikopterlerle taşınması için sınıra yakın illerimizde konuşlu genel maksat yani silahsız, yük ve personel taşıyan helikopterlerin tahsis edileceği de, uzmanlarca riskli durum olarak açıklanıyor.
ÇATIŞMA ÇIKARSA ÖZEL KUVVETLER KULLANILACAK
Öte yandan operasyonun silahlı Kobra taarruz helikopterleri ile destekleneceği de iddia ediliyor. Operasyonların ihtiyatî olarak, yani çatışma çıkması halinde kullanılmak üzere, Özel Kuvvetler ve Jandarma Özel Harekat’tan kuvvet desteğini de alarma geçirdiği ileri sürülüyor.. Planlamada topçu tarafından yapılacak atışların da dikkate alınması, yani operasyonun ateş destek planının da yapılmasının emredildiği bildiriliyor.
Yeniakit
Çetin Doğan Davayı KAYBETTİBalyoz sanığı Çetin Doğan, Taraf Gazetesi'ne açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davasını kaybetti.
Milletin Parasını İndiregandi SES KAYDIdailymotion.com'da yayınlanan ses kaydında, bir albayla bir müteahhit'in fatura üzerinde oynayarak yolsuzluk yaptığı iddia ediliyor...
İsrail Uçakları HATAY'DA NE YAPIYOREmekli Albay Mithat Işık, dün internete düşen ve Türk hava sahasını ihlal ettiği belirtilen İsrail uçaklarının ne yaptığını, İsrail'in ne yapmak istediğini sorguladı.
Gül'den Obama'ya Silahlı İHA BaskısıChicago'da ABD Başkanı Obama ile görüşen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'ye İHA satışının kolaylaştırılması yönünde baskı yaptı.
Rahşan Ecevit'ten ŞOK İTİRAF?Bülent Ecevit'in koruma müdürü Recai Birgün, 2001 yılında karanlık bir yapının Ecevit'in kurduğu hükümeti yıkmaya çalıştığını söyledi.
Sendika Ağaları İşçi Parasıyla Pavyonda300 liralık rakıya, roka faturası; Konsomatrise ısmarlanan şampanyaya işçinin parasıyla ödeme, Bayram Meral'den yemin tutanağı...
'AKP Kapanacak Kan Gövdeyi Götürecek'Ergenekon davasında kilit rol oynayan gizli tanık Kıskaç'ın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne teslim ettiği CD çarpıcı itirafları içeriyor.
'PKK’nın Çekilme Planını İmralı Bozdu'PKK'nın eski yöneticilerinden Şükrü Gülmüş, şok bir iddia gündeme getirdi.
- Vural'dan Hükümetin Ekonomi Politikalarına Tepki
- Topbaş: Kimseyi Yerinden Etmeyeceğiz
- Ukrayna’nın Milli Marşı 150 Yaşında
- Tuvaletlerdeki 'Sinek Sayısı'na Sınırlama
- 'Eşitlik' Konusunda Anlaşmazlık Sürüyor
- Erdoğan Kazaklar'dan 5 Çocuk İstedi
- Polis Merkezi Önünde Şüpheli Paket Alarmı
- Bu Santral Elektrik Üretimini Yüzde 2 Artıracak
- Nevşehir’de Kanserli Köy Taşınacak
- Malatya’da Kaza: 1 Ölü 18 Yaralı
- Takip Ettiği Eşini Telefonla Görüşürken Görünce Dövdü
- Halı Asarken Akıma Kapılan 6 Aylık Hamile Kadın Öldü
- Bu Sefer Burhan Kuzu Öğrencilere Yumurta Attı
- U-19 Milliler Yunanistan'a 3-0 Mağlup
- Hem Annesini Hem Kız Kardeşini Öldürdü
- Sason’da Kar Nedeniyle Kapalı Olan Köy Yolları Açıldı
- Tarihi Eser Operasyonunda 7 Kişi Gözaltına Alındı
- 'Bedelli'de 25 Yaş ve 15 Bin TL Önerisi
- AİHM'e Yargı Şoku
- Rusya'dan Kıtalararası Füze Denemesi
- Lagarde: Yunanistan Avro'da Kalmalı
- Küçük Çocuğu Kurtarmak İsterken Canından Oluyordu
- Erdemir’li İşçilerden Engellilere Tekerlekli Sandalye
- Bingöl'de 3 Kilo Esrar Ele Geçirildi
- Niğde'de Motosiklet Kazası
- Çelikcan: Yüreğir'in Asfalt Sorununu Çözeceğiz
- Bursaspor Bangura İçin 150 Bin Euro Ödeyecek
- Yılın En Çok Kazanan Sporcuları?
- Memur-Sen Hükümetin Gıyabi Cenaze Namazını Kıldı
- Kızılay Depremzedelerden Çadırlarını Bekliyor
- İniş Takımları Kapanmayan Uçak Geri Döndü
- Orman Yangınlarına Robotlar Müdahale Edecek
- Trabzonlu Oyuncudan İlginç Açıklama
- Yaşlanmış Araçların Vergi Borcu Silinecek
- 2 Kızını Kazada Kaybeden Anne İntihar Etti
- Premier Lig'den Süper Lig'e!
- Yaralı Çoban, Askeri Helikopterle Hastaneye Kaldırıldı
- SP'den Zinanın Suç Sayılması İçin İmza Kampanyası
- Türkmenistan’da Uluslararası Doğalgaz Kongresi Yapılıyor
- ''Vizeyi Kolaylaştırmazsanız Vatandaşlarımız Türkiye’ye Gider''








